Op. Dr. Fatih Yılmaz
Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı

Op. Dr. Fatih YILMAZ

1979 yılında Amasya Taşova’da doğan Op.Dr. Muhammed Fatih YILMAZ, lisans öncesi öğrenimini Amasya’da tamamladıktan sonra lisans eğitimini 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından bir buçuk yıl Amasya Taşova Devlet Hastanesi’nde hastalarına hizmet veren Op.Dr. Muhammed Fatih YILMAZ, 2005 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi anabilim dalında başlamış olduğu uzmanlık eğitimini 2011 yılında başarı ile tamamlamıştır. Op.Dr. Muhammed Fatih YILMAZ, asistan olduğu dönemlerde ve uzman olduğu dönemlerde bir çok ulusal ve uluslararası kongrede konuşmacı ve oturum başkanı olarak görev yapmıştır.

BİLGİ & RANDEVU HATTI

0 505 052 05 05

Online Randevu
Op. Dr. Fatih YILMAZ

Tedavilerimiz

Varis Tedavisi Ankara

Varis, çeşitli nedenlerde yüzeysel toplar damarların uzaması genişlemesi ve kıvrılması ile gelişen bir hastalıktır. Çok küçük çaplarda örümcek ağı gibi lezyonlardan, büyük çaplarda parmak kalınlığında görülebilen geniş bir aralığa sahiptir. Yüzeysel toplar damarlar, bacağın ön yüzünde ve arka yüzünde olmak üzere her bacakta iki tane bulunur. Bu damarlarda kanın kalbe dönmesi işlevini yapabilmek amacıyla kapakçıklar bulunur. Bu kapakçıkların görevi kanın geri kaçmasını engellemektir. Çeşitli nedenlerle bu kapakçıklarda gelişen bozulmalar ile kapakçıklar birbirinden uzaklaşır ve kaçak (reflü) oluşur. Oluşan reflü, kanın aşağıda göllenmesine sebep olur ki, bu da hastada ağrı, şişlik, kramp ve huzursuzluk oluşturur.

Varis oluşumunda belirgin bir sebep ortaya konamamışken, gebelik, obesite, sigara kullanımı, sürekli ayakta çalışmak zorunda olan meslek gruplarında sıklıkla görülür. Ayakta fazla kalmak toplardamar basıncını artıracağı için şikayetler de artar. Zamanla dışardan da görülebilen parmak gibi diye tabir edilen damar kalınlaşmaları oluşur. Bu damarlar cilt dışında belirgin hale geldiğinde şikayetler de katlanarak artar. Varis, çok masum bir tablo olmayıp, hastayı huzursuz etmesinin yanında tedavi edilmediğinde ciddi sorunlar oluşturabilecek bir hastalıktır. Tedavi edilmeyen varisler, zamanla pıhtı oluşturabilir, bu oluşan pıhtılar kan yoluyla akciğere kaçarak akciğer embolisi denilen ölümcül bir tabloya yol açabilir.

Online Randevu

Formu Doldurun, Sizi Arayalım

0 505 052 05 05