Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • Anasayfa
  • Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Varis tedavisinde uygulanan birçok alternatif yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bilinen en eski yöntem açık cerrahi tedavidir. Bu yöntem de, kasıktan ve aşağıdan kesi yapılarak damarın içinden bir tel geçirilir, damara bağlanır ve çekip kopartılarak damar çıkartılır. Mutlaka anestezi altında yapmak gerekir. İşleme bağlı kanama, hematom gibi istenmeyen etkiler sık görülür.

Kapalı yöntemlerden en bilinenleri lazer, radyofrekans ablasyon yöntemleridir. Bu uygulamalarda kesi yapılmaz, damarın içerisine bir kateter yerleştirilir ve yüksek doz ısı verilerek damar yakılır. Mutlaka anestezi uygulamak gerekir. Verilen yüksek ısının etraf dokulara zarar vermemesi için damar etrafına yaklaşık 500 cc sıvı enjeksiyonu(tümesan anestezi)yapılması gerekir. İşlem sonrası açık cerrahi de olduğu gibi, elastik bandaj uygulaması ve bir süre varis çorabı kullanılması gerekir.

Son olarak venablock yönteminden bahsedelim. Varis tedavisinde gelinen son noktadır. Uygulaması son derece kolay, hasta açısından çok konforlu bir yöntemdir. Anestezi gerektirmeksizin damar içerisine iğne ile girilerek bir kateter yerleştirilir ve bu kateter yardımı ile damar içerisine özel bir enjeksiyon yapılarak damar duvarlarının birbirine yapışması sağlanır. Hasta işlem sonrası hemen ayağa kalkabilir

, yürüyebilir ve gündelik yaşantısına hızlıca kavuşur. İşlem sonrası elstik bandaj ve varis çorabı kullanımı gerektirmez. Ve yapılan çalışmalarda işlem başarısının %97-99 arasında olduğu gözlenmektedir.

0 505 052 05 05